31 oktober: traktatie-stress

Dolly trakteert vandaag op school! Geen kant-en-klare diepvries mini-tompoezen of minikokers Pringles dit keer, maar verantwoord handwerk met als thema Halloween. Van fruit, want Dolly wilde 15 punten verdienen voor het ‘gezond eten project’ op school. 

Superman had “voor alle extraheid” (zegt Dolly altijd) twee wekkers ingesteld. Dus vanochtend stond ik voor mijn doen te vroeg in mijn Pip Studio ‘homecoat’ in de keuken. Om pompoenen, Frankensteins, spinnen en spoken te maken met opgewonden kinderen naast me. Die omstandigheden zijn niet ideaal. Kon ik de traktatie dan niet later die ochtend naar school brengen? Neen, want ik had helaas aansluitend  een afspraak gepland. Ter voorbereiding hadden we trouwens gisteren geëxperimenteerd, waardoor we nu weten dat sparkling bronwater over een afgepelde banaan niet voorkomt dat ie bruin wordt. Slechte tip gegoogled.

traktatieAriël, Gamer en Dolly vergaten dat ze zwijgplicht hebben op dit soort momenten. Mijn spanning bereikte haar hoogtepunt toen Dolly meelevend en goedbedoeld zei: “mama, je hebt alle tijd, we hoeven pas over 10 minuten te vertrekken.”
“Ok Dolly, dan heb ik genoeg tijd om dit af te maken, in te pakken, me te douchen, aan te kleden, mijn haar te doen en me op te maken.”
Vermoedelijk om de sfeer op te leuken, vertelde Ariël nog hoe we ooit voor haar traktatie (zwarte) pieten cupcakes hadden versierd en zorgvuldig gerangschikt op een dienblad (zonder folie = beginnersfout). Die na de eerste verkeersdrempel – die ik onnadenkend en zoals altijd zonder af te remmen nam – door de auto vlogen. Mijn hartje klopte toen niet zo blij.

Happy ending vandaag: we hebben langzaam gereden en daardoor medeweggebruikers flink geërgerd, maar de spoken vlogen in ieder geval niet door de lucht. “Hoe vonden ze jouw traktatie?” vroeg ik Dolly nieuwsgierig na school. Ze antwoordde: “oh, ik denk wel leuk”. “Waarom denk je dat precies?”, vroeg ik bijzonder geïnteresseerd. “Oh, dat denk ik gewoon”. En dat lief dagboek, maakte alle inspanningen waard…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *