9 november: Kerst in de sneeuw

We gaan voor het eerst een lang weekend naar de sneeuw tijdens de Kerstdagen! Ik heb net geboekt. “Jetzt kann’s losgehen, übergeil und supertoll!”, denk ik blij in mijn beste Duits.

De Sneeuwzekerheidsscore in dit gebied is 0 tot 40%, dat is best een beetje zeker. De voorpret is in ieder geval groter als ik ervan uitga, dat er wel sneeuw zal liggen. Of mooier nog, dat het op Kerstavond begint te sneeuwen! Komend weekend moeten de kinderen hun winterjassen, -broeken en schaatsen passen. Maar om die te kunnen vinden, moet eerst de garage gereorganiseerd, zucht.

garageVriendinnen zeggen wel dat het in hun garage ook zo’n rotzooi is, maar er zijn verschillende rommellevels volgens mij. Variërend van ‘opbergdoos schuin op schap’ (level 1) tot ‘Mijn Leven in Puin’ (level 10). Onze garage is inmiddels level 8, denkt Superman. Hij hoopt al maanden dat kabouters hem gaan helpen, maar die hebben er vast ook geen zin in. Op Wikipedia lees ik over het offeren van voedsel aan kabouters. Maar in de garage staat nota bene een koelkast (met drank). Misschien hebben kabouters helemaal geen toverkracht en kunnen ze de deur daarom niet openen. Of zijn ze al bezopen voordat ze beginnen.

Ik hoop trouwens dat ik Gamer kan overhalen de gebloemde schaatsen van Ariël te dragen die haar zeker te klein zijn. Dan schuiven zijn schaatsen weer door naar Dolly. Maar ik schat dat die kans net zo groot is als de waarschijnlijkheid dat ik de garage daadwerkelijk opruim dit weekend. Tenzij Gamer Pokémon Go van ons mag spelen in de bergen misschien. Van het bespaarde geld zou ik een jurkje kunnen kopen. Dus hoe sneller ik de garage opruim en de passessie plaatsvindt, hoe eerder ik in het kleedhokje van de jurkjeswinkel sta. Eureka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *