“… Dan Vreet Je Wat Minder!”

Als ik haar adres had, sprong ik nu meteen in de auto met een bos bloemen. (Behalve als ze in Grote Steden woont waar ik niet naartoe durf te rijden.) Dus daarom bedank ik haar hier. Misschien krijgt ze het wel te zien en bezoekt ze mij (als zij wel Grote Steden durft te berijden tenminste) en worden we hechte vriendinnen. Misschien zelfs blijft ze een keer slapen! Dat zal Superman ook grappig vinden. Tot het zover is, zal ik je vertellen waarom ze bloemen verdient.

(Flashback) Nietsvermoedend keek ik op 20 maart 2015 per ongeluk onverwacht naar College Tour. Na het zappen was ik vergeten terug te gaan naar het programma waar ik eigenlijk naar keek. Ditmaal was Chantal Janzen te gast. Aan het eind van het programma vroeg Twan Huys haar om een advies voor de kijkers en toehoorders. Dit is wat ze zei:

“Je moet vooral goed kijken naar wat je nog niet kan. Wat schort er nog aan. Niet dat je alleen maar iedere dag je favoriete broek aantrekt omdat die zo lekker zit. Als je die kleinere broek aan wilt, dan vreet je wat minder. En dat bedoel ik natuurlijk figuurlijk.”

Dat vatte ik ook figuurlijk op, aangezien ik immer jurkjes draag. Ik hoop niet dat je nu denkt dat ik labiel ben, want dat valt reuze mee. Maar Chantal raakte mij enorm met haar woorden. Ik kreeg zelfs tranen in mijn ogen en dat verbaasde mij ook. Niet alleen wilde ik graag kleinere jurkjes aan en was haar “minder vreten” een goed advies. Maar ik bedacht me ook dat ik vooral deed wat ik al kon en juist onbekende dingen meed. Dat ik nog geen teen buiten de comfortabele zone liet dwalen. Deze schoen paste mij!

flowers-vreet-minder

Op de vraag die ik mezelf stelde (niet hardop natuurlijk, dat zou raar zijn) ‘hoe zie je jezelf graag over een jaar?’ wist ik wel een aantal antwoorden. De stand van zaken tot dusver:

  • gestopt met roken sinds anderhalf jaar;
  • in rap tempo 14 kilo aangekomen (chips, fudge en cheesecaketoetjes zijn dus geen
    geschikte vervangers van sigaretten;
  • in minder rap tempo weer 19 kilo afgevallen (door daadwerkelijk “minder vreten” en
    sporten.

Ik kus echt niet iedere avond voor het slapengaan een foto van Chantal op mijn nachtkastje. Maar hopelijk leest ze hier hoeveel positieve impact haar inspirerende woorden op minstens één toevallig zappende tv-kijker heeft gehad. Bedankt Chantal (ook namens  man en kritische kinderen)! En mocht je dit echt lezen: hopelijk komt Divorce terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *